Gietvloer als werkplaatsvloer

U bent op zoek naar een kwalitatieve vloer voor uw werkplaats of garagebedrijf. Een werkplaatsvloer moet bestand zijn tegen zware mechanische belasting. En door onder meer lekkende brandstoffen, oliën, vetten en chemicaliën wordt de vloer nog eens extra belast. Een cementgebonden gietvloer van Ega-Floor-Tec vormt de ideale werkplaatsvloer. Dit type vloer is namelijk slijtvast, naadloos en vloeistofdicht. En vanwege de korte verwerkings- en droogtijd is de vloer al na 24 uur af te werken met een coating in iedere gewenste kleur.

Voordelen van een Gietvloer als werkplaatsvloer

Een gietvloer als werkplaatsvloer brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo heeft dit type vloer een minimale laagdikte van 6 tot 30 millimeter, waardoor er geen problemen zullen ontstaan met bestaande aansluitingen. Deze vlakke en dunne vloeroplossing voor de werkplaats is daarnaast volledig naadloos en daarmee 100% vloeistofdicht. Doordat dit type werkplaatsvloer al binnen 24 uur af te werken is, zal er minimale bedrijfshinder plaatsvinden. Een slijtvaste gietvloer is eveneens:

Uitgelichte projecten

Een werkplaatsvloer die aansluit op uw wensen

Een ander voordeel van een gietvloer als werkplaatsvloer is dat deze afgewerkt kan worden met een coating in iedere gewenste kleur. Hierdoor stemt u de vloer eenvoudig af op de rest van uw werkplaats. Door de korte verwerkings- en droogtijd kan de gietvloer in veel gevallen al na één dag met de door u gekozen coating afgewerkt worden. Zo ondervindt u minimale bedrijfshinder bij het vervangen van uw werkplaatsvloer. U hebt daarnaast keuze uit verschillende laagdiktes. Twijfelt u welk type gietvloer het beste bij uw wensen past? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder. 

Een super vlakke werkplaatsvloer op iedere locatie

Ega-Floor-Tec is gespecialiseerd in het aanbrengen van gietvloeren. Met onze eigen Egalinetruck inclusief stroom- en watervoorziening kunnen wij op iedere locatie een super vlakke werkplaatsvloer realiseren. Wij maken enkel gebruik van kwalitatieve gietvloermortels en egalisaties. Al jarenlang werken wij succesvol samen met onze leveranciers Saint-Gobain Beamix, Schönox en Coba. De gietvloermortels worden vervaardigd in hightech computergestuurde fabrieken en kunnen op bijna iedere ondergrond worden aangebracht. Zo bent u met een Ega-Floor-Tec gietvloer zeker van een veilige, betrouwbare en duurzame werkplaatsvloer.

Cementgebonden gietvloer als werkplaatsvloer

Een welbekende uitspraak: goed gereedschap is het halve werk. Dat geldt net zo goed voor een werkplaatsvloer. Kwalitatief goed werk leveren doet u namelijk op een kwalitatieve, betrouwbare en duurzame werkplaatsvloer. Voor welke verschillende werkomgevingen dit soort vloeren toepasbaar zijn varieert enorm door de vele voordelen die de cementgebonden gietvloer met zich meebrengt.

De vocht en vuil afstotende coating laag van een cementgebonden gietvloer is ideaal en vrijwel onmisbaar voor werkplaatsvloeren waar reparaties en onderhoud aan machines plaats vinden. Het is namelijk niet te voorkomen dat in deze situaties oliën en vetten kunnen lekken. In zo’n geval is het belangrijk om de juiste werkplaatsvloer te hebben die naadloos aansluit op de werkzaamheden die hierop plaatsvinden.

Kenmerken van een cement gietvloer

Een cementgebonden gietvloer heeft een betonlook en wordt al snel verward met een betonvloer. In tegenstelling tot een betonvloer is een cementgebonden gietvloer al vanaf enkele centimeters te leggen. Bovendien kunnen deze vloeren naadloos worden gelegd over bestaande (tegel)vloeren. Na 48 uur is de vloer alweer te gebruiken, wat voor bedrijven dus enorm interessant is gezien de minimale bedrijfshinder. Een ideale werkplaatsvloer dus.

De hoofdbestanddelen van dit type vloer bestaan uit cement, bindmiddelen en toeslagstoffen. Uiteindelijk komt er als finishing touch een beschermende coating over de vloer, waardoor vocht en vuil gemakkelijk worden afgestoten. Dit zorgt er ook voor dat deze vloeren onderhoudsvriendelijk en duurzaam zijn. Bij de coating heeft u keuze uit diverse soorten en kleuren. Hierdoor kan de werkplaatsvloer worden afgestemd op het interieur en vormt het één geheel met de rest van de ruimte.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wilt u meer weten over onze cement gietvloeren of wilt u een offerte aanvragen? Bel met (055) 31 22 725 of mail naar info@egafloortec.nl